ترک کف پا؛ علت و درمان قطعی آن

ترک کف پا

19 شهریور 1402

6 دقیقه مطالعه

ترک کف پا؛ علت و درمان قطعی آن

شما ممکن است در طول روز برحسب شغل یا فعالیت خود بسیار راه بروید. قدم برداشتن به‌خودی‌خود مشکلی را شاید به وجود نیاورد. ولی اگر پوست خشکی داشته باشید، این فشارهای مداوم بر روی پا باعث ترک‌خوردگی کف آن‌ها می‌شود. این عارضه به‌خصوص در بانوان به دلایل متنوعی بیشتر از آقایان است. شاید در نگاه اول ترک کف پا مشکل خاصی به نظر نیاید و نادیده بگیرید. متأسفانه در درازمدت این بیماری شدیدتر می‌شود و اثرات مخرب‌تری را به همراه دارد.

دلیل ترک خوردن کف پا چیست؟

برای درمان هرگونه مشکلی ابتدا باید منشأ و علت آن را پیدا کرد و قدم بعدی درمان و حل آن مسئله است. در یک جواب می‌توان گفت شایع‌ترین علت ترک پاشنه پا خشکی پوست است. کف پا یکی از ناحیه‌های بدن است که با سطوح مختلف مانند فرش و کفش تماس دارد و فشار زیادی را تحمل می‌کند. وقتی پوست پای شما رطوبت خود را ازدست‌داده باشد، این فشارها موجب ترک خوردن پاشنه می‌شود. اما سؤال اصلی این است که چه عواملی باعث خشک شدن کف پا می‌شوند؟ آیا نبود رطوبت کافی پوست، تنها دلیل این بیماری است؟ پاسخ به این پرسش‌ها جواب‌های گوناگونی دارد که به مهم‌ترین آن‌ها را اشاره می‌کنیم.

  • شاید مانند برخی مشکلات پوستی دیگر، منشأ خشکی آن عامل ژنتیک باشد و ترک پا را به وجود بیاورد.
  • زیادشدن وزن و چاقی، فشار به کف پاها را زیاد می‌کند و موجب شکاف برداشتن پوست پاشنه می‌شود.
  • اگر شما هم عادت دارید با آب داغ دوش بگیرید، باید بدانید که این عادت اشتباه سبب از بین رفتن رطوبت پوست می‌شود و خشکی آن را در پی دارد. یک حمام اصولی تأثیر بسیار زیادی برای داشتن پوست و مویی زیبا و به‌دوراز مشکل دارد.
  • افزایش سن به‌طور طبیعی پیر شدن پوست را به همراه دارد. پوست کم‌کم چین‌وچروک برمی‌دارد و سلول‌های مرده پاشنه پا ضخیم‌تر می‌شوند ترک می‌خورند. ولی می‌توان با مراقبت‌های ساده از پوست از این عارضه‌ها جلوگیری و یا از شدت آن‌ها کم کرد.
  • ریشه اصلی یا بخشی از دلیل بسیاری از بیماری‌ها به درون بدن مربوط می‌شود. وقتی بدن شما با کمبود ویتامین و مواد مغذی روبرو می‌شود، این نقص در پوست و مو نیز ممکن است بروز پیدا کند. هنگامی‌که شما ویتامین C به‌اندازه کافی مصرف نمی‌کنید، مواد تشکیل‌دهنده ساختار پوست به‌خوبی نمی‌توانند از رطوبت موجود در آن محافظت کنند. بنابراین رفته‌رفته پوست به حالت خشکی درمی‌آید.

ویتامین E و گروه B و A نیز در سلامت پوست نقش مهمی دارند. هرکدام از این ویتامین‌های گفته‌شده وظیفه‌ای به عهده‌دارند تا پوست را تغذیه کنند. برای جبران کمبود آن‌ها می‌توانید با مشورت پزشک از مکمل‌های قرصی استفاده کنید. همچنین خوراکی‌هایی را که آهن، روی و امگا3 دارند را حتماً در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

  • از پا به‌عنوان قلب دوم یاد می‌شود. نگهداری از این عضو حیاتی نیاز به یک کفش مناسب دارد. کفشی که استاندارد کافی را نداشته باشد اثر منفی بر روی کف پا و ستون فقرات می‌گذارند. کفش‌هایی که پاشنه‌بلند و نازکی دارند و یا تنگ هستند، باعث برهم خوردن شکل طبیعی کف پا می‌شوند و با پخش چربی آن به اطراف پا، ترک‌خوردگی را در پی‌دارند.
  • بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، اگزما و عفونت‌های قارچی نیز در به وجود آمدن ترک پا نقش دارند.
  • اگر عادت دارید طولانی‌مدت سرپا بایستید، ترک پاشنه پایتان ممکن است به همین علت باشد.

 

چه راه‌هایی برای درمان ترک پا وجود دارد؟

راه های درمان ترک های کف پا

ترک خوردن پاشنه پا شاید در ابتدا فقط ازنظر زیبایی مشکل داشته باشد. اما اگر به فکر راه چاره نباشید در ادامه دچار خارش و حتی خونریزی می‌شود. حتی پس از درمان نیز باید نکاتی را رعایت کنید تا دوباره به مشکل برنخورید. در ادامه روش‌های درمانی ترک پا را بیان خواهیم کرد. حتماً هم خودتان از این نکات استفاده کنید و هم به دیگران را به رعایت آن‌ها توصیه کنید. نکته مهم این است که این روش‌ها را به‌طور منظم هرروز یا هرچند مدت یک‌بار بافاصله‌های مشخص تکرار کنید تا نتیجه حاصل شود.

روغن‌های طبیعی

روغن‌های دانه‌ها و میوه‌های مختلف اگر به‌طور طبیعی استخراج شود به‌سلامت پوست و مو کمک می‌کند. اما بسیاری از افراد از این روغن‌ها فقط برای پوست صورت یا دست‌ها استفاده می‌کنند و به‌اشتباه باور دارند کف پا نیازی به آن‌ها ندارد. درحالی‌که پوست کف پا بیشتر از نقاط دیگر به تغذیه احتیاج دارد. روغن نارگیل به خاطر خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارد از رشد و بروز عفونت‌های قارچی و باکتریایی پیشگیری می‌کند. روغن‌زیتون و بادام نیز به آبرسانی و درمان ترک کف پا کمک می‌کنند. روغن‌های طبیعی فقط به ترمیم کف پا ختم نمی‌شود. برای زیبایی و درخشندگی پوست صورت و سایر نقاط بدن نیز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

پاهای خود را با آب ولرم بشویید و بعد با استفاده از روغن‌های گفته‌شده کف پا را ماساژ دهید. جوراب مناسبی را بپوشید و به مدت یک ساعت صبر کنید. می‌توانید این کار را در موقع خوابیدن انجام دهید. سپس پاهای خود را مجدد آبکشی کنید.

سنگ‌پا

سنگ پا و تاثیرات آن بر ترک کف پا

درگذشته در حمام‌ها مرسوم بود که از سنگ‌پا استفاده می‌کردند. این وسیله به گردش خون کف پا کمک می‌کند تا پوست سالم‌تری داشته باشد. همچنین سنگ‌پا یا سوهان مخصوص، سلول‌های مرده را لایه‌برداری و پوست را ترمیم می‌کند. قبل از استفاده از روغن یا کرم مرطوب‌کننده نیز می‌توانید این ابزار را به کار ببرید تا اثر بیشتر و بهتری بگذارد.

جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یک‌راه ساده و ارزانی است که می‌توانید استفاده‌های گوناگونی از آن برای سودرسانی پوست و موی خود بکنید. اولین روش استفاده از تشت آب به همراه جوش‌شیرین است. بدین گونه که یک تشت را از آب گرم پرکنید و سپس دو الی سه قاشق غذاخوری از این ماده را به آن اضافه کنید. پل‌های خود را به مدت تقریباً بیست دقیقه در آن قرار دهید و بعد شست‌وشو دهید.

در راه دوم کمی از روغن نارگیل را با جوش‌شیرین ترکیب کنید تا مخلوطی خمیری به دست آید و به پاشنه پا بمالید. پس از 30 دقیقه پاها را آبکشی کنید.

دیگر راه‌های درمان

سه ماده دیگر یعنی عسل، ژل آلوئه ورا و سرکه سیب نیز برای بهبود ترک پا و همچنین جلوگیری از مشکلات دیگر بسیار مفید هستند.

 

با موکات پوستی صاف و زیبا داشته باشید

انجام روش‌های خانگی برای درمان ترک کف پا بسیار مفید هستند. ولی اگر می‌خواهد هم این مشکل برطرف شود و هم از سایر خدمات تخصصی پوستی بهره‌مند شوید، به بخش رزرو نوبت سامانه موکات مراجعه کنید. با استفاده از موکات می‌توانید قیمت انواع خدمات و سطح آرایشگاه‌های مختلف را باهم مقایسه کنید و یک انتخاب عالی داشته باشید.

مطالب مشابه