علت و راه های درمان پوست پرتقالی چیست؟

پوست

19 مهر 1402

7 دقیقه مطالعه

علت و راه های درمان پوست پرتقالی چیست؟

به وجود آمدن منافذ روی پوست یک امر رایج است. این مشکل خطر خاصی را به همراه خود ندارد ولی می تواند افراد را از ظاهر صورت خود، ناراضی گرداند. پوست پرتقالی علت های متعددی دارد که می توان آن را کاهش یا درمان کرد. اگر شما هم به این عارضه مبتلا شده اید، نگران نباشید. در ادامه نکات ارزشمندی را درباره ایجاد منافذ باز صورت بیان می کنیم.

دلایل به وچود آمدن پوست پرتقالی

علل به وجود آمدن پوست پرتقالی

با شناخت منشا باز شدن منافذ پوست، می توان مانع آن شد و به درمان پرداخت. اگر این راه نتیجه­‌ی مطلوبی نداشت، بهتر است به متخصص مربوطه مراجعه شود تا راه درمانی را انتخاب کند.

نور آفتاب

اشعه های ماورای بنفش باعث کاهش کلاژن و الاستین در پوست می شوند. این دو پروتئین منافذ باز صورت را کوچک تر نگه می دارند و با کمبود آن ها منافذ بزرگتر می شوند. همچنین نور خورشید با صدمه به بافت پوست سبب پیری آن می شود. توصیه می شود برای در امان بودن از اشعه های مضر آفتاب، روزانه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.

بیشتر شدن سن

افزایش سن یکی موارد مهم در به وجود آمدن پوست پرتقالی است. کلاژن و الاستین فقط با اشعه های خورشید کاهش نمی یابند، بالاتر رفتن سن نیز در کاسته شدن آن ها نیز دخالت دارد. وقتی سن بیشتر می شود، قدرت سلول های پوست کم می شود و منافذ آن بزرگتر می شوند. در این حالت شاید نتوان به طور کامل منافذ را کوچک کرد، ولی روش هایی برای تقویت پوست وجود دارد.

ترشح چربی زیاد

غده های چربی در در وسط صورت بیشتر هستند و در نتیجه منافذ صورت در این بخش بزرگتراند.

سایر دلایل مهم به وجود آمدن منافذ باز پوست

  • عامل ژنتیک
  • تغییرات هورمونی
  • نوع پوست
  • کمبود برخی ویتامین ها مانند A و C
  • بیماری های خاص
  • کیفیت پایین لوازم آرایشی
  • آکنه
  • کاهش انعطاف پوست
  • مواد آلاینده
  • شستشوی نادرست و ناکافی صورت
  • از دست رفتن رطوبت پوست
  • رژیم غذایی اشتباه

آیا درمان قطعی برای بستن منافذ باز پوست وجود دارد؟

پوست پرتقالی و راه های درمان آن

سبک های مختلفی برای رفع یا کم کردن پوست پرتقالی وجود دارد. در بسیاری از موارد نمی توان به طور کامل این منافذ را بست ولی امکان کوچک تر شدن آن ها وجود دارد. راه های درمان هم به صورت خانگی هستند و هم روش های تخصصی برای بهبود این مشکل موجود می باشد. در درمان به صورت تخصصی، از دستگاه های ویژه و تحت نظر متخصص پوست انجام می شود. این نوع روش نسبت به درمان خانگی، اثر بهتری دارد ولی گران تر هستند.

میکرونیدلینگ

در میکرونیدلینگ با استفاده از سوزن هایی، سورخ های کوچکی در پوست ایجاد می شود. با تشکیل این منافذ، پوست شروع به کلاژن سازی می کند و در نتیجه پوست ترمیم می شود. این روش یکی از بهترین و کم خطرترین راه های برطرف کردن پوست پرتقالی است. میکرونیدلینگ عوارض خاصی ندارد ولی ممکن است پوست به طور خفیف دچار تورم و قرمزی شود که پس از مدتی رفع می شود.

لیزر درمانی

در استفاده از لیزر ابتدا لایه اپیدرم و سپس لایه زاود پوستی تخریب می شود. در مرحله بعد لایه جدید جانشین آن می شود. لیزردرمانی انواع مختلفی دارد، مانند: لیزر بیوم و فراکشنال. روش فراکشنال جلسات کمتری را شامل می شود. در لیزر نیاز به جراحی نیست و دیگر بافت های پوست لطمه نمی بیند. همچنین با استفاده از این راه، سایر عارضه های پوستی نیز رفع می شود.

میکرودرم ابریژن

در این روش لایه درشت و مرده پوست برداشته می شود. با استفاده از ابزار مخصوصی اسکارهای سطحی از بین می رود و پوست روشن تر می شود.کوچک شدن منافذ پوست، رفع تیرگی پوست، برطرف شدن لکه ها، از مزایای استفاده از میکرودرم ابریژن است. پس از جلسات درمان از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید تا دچار خشکی پوست نشوید. قرمزی و تورم پوست، سوزش، حساسیت به آفتاب، از عوارش رایجی هستند که در این روش وجود دارد.

راه های درمان خانگی پوست پرتقالی

راه های درمان خانگی پوست پرتقالی

راهکارهای خانگی ارزان هستند و برای جوانسازی پوست موثراند. معمولا راه های خانگی حساسیت خاصی را در پوست ایجاد نمی کنند. این نکته را باید در نظر گرفت که این نوع روش ها را باید به طور منظم و چندباره انجام داد تا اثر مفیدی داشته باشد. همچنین در تهیه مواد اولیه از مواد طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.

یخ، یک راه اثبات شده

یخ پوست را جمع و سفت می کند و رفته رفته منافذ باز را می بندد. مقداری یخ را در یک پارچه تمیز قرار دهید و به صورت ملایم روی صورت خود ماساژ دهید. این راهکار را هفته ای دو یا سه بار انجام دهید. تجربه افراد نشان می دهد این راه ساده بسیار موثر است.

ماسک سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ منبع خوبی از آمینواسیدها و آنزیم ها است و می تواند روزنه های پوست را کوچک تر کند. از این ماده می توانید به تنهایی برای ماسک ورت استفاده کنید. راه دیگر این است که سفیده تخم مرغ را با خاک رس قهوه ای مخلوط کنید. خمیر بدست آمده را با انگشت یا قلمو رو صورت پخش کنید تقریبا 15 دقیقه صبر کنید تا خشک شود. پس از این مدت صورت خود را بشویید و به آن مرطوب کننده بزنید.

عسل و ماست، درمانبخش پوست

عسل خاصیت آنتی باکتریال دارد و سرشار از پتاسیم است. این ماده باعث حفظ رطوبت در بافت پوست می شود و آن را روشن و شفاف می کند. ماست نیز منبع اسید لاکتیک است و پوست را تمیز می کند. ترکیب این دو ماده در بهبود پوست پرتقالی کمک می کند.

سرکه سیب

این نوع سرکه منافذ باز را منقبض کرده و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد. متعادل کردن PH نیز از اثرات سرکه سیب بر روی پوست است. میکروب ها و باکتری هایی که جوش و آکنه را به وجود می آورند، با این ماده از بین می روند.

نکات مراقبتی در بستن منافذ باز پوست

  • صورت خود را 2 بار در روز بشویید.
  • آب داغ روزنه های پوست را بزرگتر می کند.
  • اجازه ندهید آرایش در طولانی مدت بر روی صورتتان باقی بماند.
  • به اندازه مناسب آب بنوشید تا پوستتان خشک نشود.
  • هر روز از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
  • رژیم غذایی مناسب داشته باشید. غذاهای مفید که ویتامین C و آنتی اکسیدان دارند مصرف کنید.
  • در هفته 1 یا 2 بار پوستتان را لایه برداری کنید. اما در این کار زیاده روی نکنید.

با کمک موکات مراقب پوست خود باشید

پوست پرتقالی را درمان کنید!

انتخاب یک سالن زیبایی برای استفاده از خدمات مراقبتی پوست و مو اهمیت کمی ندارد. مقدار هزینه، مهارت و تجربه فرد متخصص، میزان دسترسی به آرایشگاه و غیره از معیارهایی است که یک سالن زیبایی را متمایز می کند. موکات در این راه به شما کمک می کند. به این صورت که شما با ورود به سامانه موکات می توانید بهترین آرایشگاه های شهر خود را مشاهده کنید و از میزان خدمات آن ها آگاه شوید. سپس به طور آنلاین و راحت نوبت مورد نظر خود را در ساعت و تاریخ دلخواه رزرو کنید.

مطالب مشابه